Welkom op de pagina van groep 3C

Yes! In groep 3 leren we lezen!
Dat klopt inderdaad en dat is erg leuk, maar we doen nog veel meer in groep 3.
Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Wij zijn groep 3c! In onze groep zitten 30 kinderen. In groep 3 staat er elke dag lezen, schrijven en rekenen op het programma.

Lezen
Wij leren lezen met de methode Veilig Leren Lezen. De bij “Zoem” helpt ons hierbij. Het eerste half jaar in groep 3 leren wij om de dag een nieuwe letter erbij. De geleerde letters komen op het letterbord te hangen. Met deze letters gaan we al snel woorden maken en lezen. Behalve het lezen van woorden, wordt er ook veel geoefend met het schrijven van woorden. Gelukkig hebben wij een heel jaar de tijd om het lezen en schrijven onder de knie te krijgen.


Rekenen
Voor het leren rekenen gebruiken wij de methode De Wereld in Getallen. In het begin van groep 3 wordt er nog veel geoefend met optellen, terugtellen, tellen van hoeveelheden en de begrippen meer/minder/evenveel. Al snel volgen ook de + en de – sommen, het splitsen van getallen (6= 2 en 4, maar ook 3 en 3), het verdelen van aantallen, het plaatsen van de getallen 0 t/m 100 op de getallenlijn en het klokkijken (voornamelijk hele en halve uren). Ook het meten en wegen en het aflezen van een plattegrond komen in groep 3 al naar voren.

 

Schrijven
Wij leren schrijven met de methode Pennenstreken, dit doen wij met blokletters. Pennenstreken sluit goed aan bij Veilig Leren Lezen. Als leerlingen letters kunnen schrijven, herkennen en onderscheiden zij de letters daarna sneller. Dat helpt het leren lezen! Eerst zullen we veel oefenen met de pengreep en een goede zithouding.
 

Maar…naast lezen, rekenen en schrijven hebben wij ook nog tijd over voor andere vakken. Denk hierbij aan crea, verkeer, muziek, kanjertraining, gym, wereldoriëntatie en natuurlijk Godsdienst! Onze identiteit staat zeker centraal in onze school en klas.

Zo heeft u een beetje een idee van wat wij doen in groep 3.