6A

Welkom bij groep 6a!
In onze klas zitten 13 jongens en 15 meiden. Elke dag bij ons is een feestje. Wij hebben veel plezier en zijn altijd behulpzaam naar elkaar. We houden ervan om tussen de lessen door graag een spelletje te spelen.
Wij werken elke ochtend hard aan de vakken rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen. Wij kunnen ontzettend goed zelfstandig werken, maar samenwerken met elkaar oefenen we steeds vaker.

Blink
In de middag gaan wij vaak op onderzoek uit en zijn wij echte onderzoekers, techneuten, futurologen, geologen of meteorologen. Wij onderzoeken door middel van bronnen op de laptop, proefjes uitvoeren, informatie halen uit filmpjes of zelf iets bouwen van techniek.

Kanjertraining
Vorig schooljaar zijn wij gestart met de Kanjertraining. Tijdens deze lessen praten wij met elkaar over onze ideeën en gevoelens. Ondanks dat wij elkaar al lang kennen, leren wij elkaar steeds een beetje beter kennen. Dit schooljaar gaan we leren hoe we voor onszelf kunnen opkomen en onszelf te presenteren. Wij geven elkaar tips en tops. Dit is best wel heel erg spannend, maar zeker leerzaam! Tussendoor doen we oefeningen/spelletjes om elkaar te leren vertrouwen en te leren kennen.
Laptops
Het gebruik van de laptop is een belangrijk onderdeel in de klas. Wij maken de rekensommen op de laptop en kunnen gelijk controleren of we het goed hebben gemaakt. Zo hebben wij de kans om onszelf te verbeteren en daar leren wij weer van. Ook taal en spelling maken wij op de laptop. Alle nieuwe regels komen langs. Naast alle vakken gebruiken wij de laptop ook om PowerPoints te maken en voor onderzoek bij de methode ‘Blink.’

Gymnastiek
De vrijdagmiddag staat altijd in het teken van de gymles. Dit doen wij gezellig met de andere twee groepen 7. Plezier hebben tijdens het bewegen en jezelf steeds een stapje verder ontwikkelen zijn de belangrijkste doelen in de les.

Spelletjes
Omdat wij zo hard werken, vinden wij een spelletje spelen ontzettend leuk. Wij spelen bijvoorbeeld bingo tijdens spelling of een dobbelspel om sommen te automatiseren. Hier halen wij veel plezier uit.