Welkom op de pagina van groep 1-2F

“Je mag er zijn. Wie? Ik? Ja, jij!” Dit is een stukje uit een liedje dat de kinderen graag zingen in de klas. Het mooie is dat het ook gelijk iets zegt over onze klas: iedereen hoort erbij! Groot of klein, licht of donker haar, groep 1 of groep 2: we zitten met elkaar in de klas en we hebben het gezellig met z’n allen!
 
Op school doen we een hele hoop: we zingen liedjes, we spelen in de hoeken, we maken mooie werkjes, we luisteren naar (Bijbel)verhalen, we leren rijmen en tellen, we leren letters en cijfers, we spelen spelletjes en we fietsen wat af op het schoolplein. We kunnen hard om elkaar grapjes lachen, maar we kunnen elkaar ook goed helpen of troosten als dat nodig is.
Structuur is belangrijk in een kleuterklas. Om deze reden werken we met dagritmekaarten. Zo weten we wat we elke dag gaan doen en in welke volgorde. We zijn nog jong, maar toch leren we al veel van en met elkaar: elkaar helpen, troosten, complimenten geven, luisteren naar elkaar, samen spelen en samen delen.
 
Het hele jaar door zijn er activiteiten, zoals de Kinderboekenweek, Sinterklaas, het PWA-feest, Kerstfeest en Paasfeest. Ook brengen we een bezoek aan de Hooizolder. Het is fijn om het ook op deze manier gezellig met elkaar te hebben.