Een bijzondere basis, in een wereld van verschil.
Een bijzondere basis, in een wereld van verschil.
Een bijzondere basis, in een wereld van verschil.
Een bijzondere basis, in een wereld van verschil.
Een bijzondere basis, in een wereld van verschil.
Een bijzondere basis, in een wereld van verschil.
Een bijzondere basis, in een wereld van verschil.
Een bijzondere basis, in een wereld van verschil.

Welkom op de pagina van groep 8B

Onze klas 
Groep 8B bestaat uit 23 gezellige kinderen en onze twee juffen Diana Visser (maandag, dinsdag en woensdag) en Martine Tahaparij (donderdag en vrijdag). Wij werken heel hard, leren veel en helpen elkaar waar dat nodig is. De Kanjertraining helpt ons hierbij, want de basis van een fijne klas is vertrouwen. Het is spannend, maar tegelijkertijd ook leuk om steeds meer bezig te zijn met de middelbare school. Met elkaar gaan wij er een leuk en leerzaam laatste jaar van maken op de PWA! Dat lukt ons erg goed, want wij hebben het erg fijn met elkaar. Onze lievelingsmomenten in de week zijn werken over gave thema’s bij geschiedenis, aardrijkskunde en natuur, creatief bezig zijn en de gym!

Vakken
Iedere dag beginnen wij met de Bijbel! De juffen vertellen de Bijbelverhalen of wij lezen in onze eigen Bijbel. Deze Bijbel hebben wij al sinds groep 6, zo leren wij ieder jaar steeds meer. Onze Bijbel krijgen wij ook mee op de afscheidsavond, zodat wij ook hierin kunnen blijven lezen. Daarnaast zijn wij iedere dag druk bezig met rekenen, lezen, taal en spelling. Ook begrijpend lezen komt bijna iedere dag aan bod, door de methode Atlantis ontdekken wij met de interessante teksten steeds meer van de wereld, uitvindingen en ook ons lichaam. De zaakvakken geschiedenis, aardrijkskunde en natuur zijn vaak ‘s middags aan de beurt, wij gebruiken hiervoor de methode Blink. Veel onderwerpen van geschiedenis komen opnieuw langs, maar dan in een nieuw jasje. Want hoe zat het bijvoorbeeld met rechtvaardigheid in de tijd van de monniken en ridders en in de Gouden Eeuw? Terwijl wij met aardrijkskunde weer meer ontdekken over de werelddelen om ons heen, want hoe wonderlijk is de wereld gemaakt en alle verschillende mensen!  Met natuur gaat het dit jaar onder andere over extreme natuurverschijnselen en belangrijke uitvindingen. Ook onze Engelse woordenschat en kennis van grammatica wordt steeds groter, want ook hier werken wij elke week aan met de methode Take it Easy.

Huiswerk
Vanaf groep 6 zijn wij al gewend om huiswerk te krijgen en in groep 8 hebben wij nu elke dag huiswerk. Dit kan maak- en of leerwerk zijn en soms zelfs van twee vakken op één dag. Dit is echt om ons voor te bereiden op de middelbare school. Wij leren het huiswerk noteren in onze agenda, maar ook verschillende manieren over hoe je kan leren. Als je het fijn vindt, kan je ook je huiswerk maken in het huiswerkhalfuurtje uit school op dinsdag en donderdag. Ons huiswerk is heel verschillend, van Engelse woorden, zinnen en grammatica tot staatsinrichting: want hoe werkt dat nu allemaal in Nederland? Het leren van afkortingen, topografietoetsen tot het maken van rekenen, werkwoordspelling en taal, het komt allemaal voorbij. Na ons voorlopig advies in november wordt ons huiswerk aangepast aan ons niveau om ons nog beter voor te bereiden op de brugklas!

Laptops
Op onze school werken wij alweer een aantal jaar met laptops. Dit werkt erg fijn! Zo krijgen wij taken die passen bij ons niveau. Weten wij meteen hoe de les is gemaakt en of wij nog iets kunnen verbeteren. Natuurlijk blijven wij ook schrijven in onze schriften, dit is en blijft belangrijk. Dit doen wij met de lessen van spelling en taal, bij het vak rekenen is ons uitrekenschrift verplicht.

Gym
Elke vrijdagmiddag staat de gymles op de planning. Samen met de andere groep 8 en groep 7B. Plezier hebben tijdens het bewegen en jezelf steeds een stapje verder ontwikkelen, zijn de belangrijkste doelen in de les. Zo gaan wij sportief het weekend in!

Lieve groetjes van groep 8B